You are here

Drivers Event

Drivers Event er i september måned på FDM Sjællandsringen

TopLir og bilaction - med en alvorlig bagtanke

Kom til en actionfyldt dag med Street race, drifting, Rally Cross biler, dragstere og den vildeste crashtest. Der er også snurreture på glatbane med en bus og for de unge, med kørekort, kan de få en tur på banen. Det hele er gratis og sker på FDM Sjællandsringen i Roskilde.

Nye, unge bilister under 25 år udgør 23 procent af de dræbte og tilskadekomne i trafikken i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Det er alt for mange.
Derfor bør de unges forældre tage dem i hånden til arrangementet Drivers Event. Her kan de på egen krop mærke bilens kræfter og komme helt tæt på konsekvenserne af et uheld. Det er noget, især de unge drenge kan forstå.
 
I hele landet udgør de 20-24 årige 7% af befolkningen. Men de står for 13% af alle personskader ved færdselsuheld indberettet af politi, skadestuer og sygehuse til Danmarks Statistik.

For 2015 taler vi i faktisk tal om 16 dræbte og 154 alvorligt tilskadekomne under 25 år – alene i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Det er den dystre baggrund for, at Roskilde Kommune, FDM Sjællandsringen, Politiet, Rådet for Sikker Trafik, Østsjællands Beredskab samt den lokale afdeling af Dansk Automobil Sports Union i Køge samarbejder om forebyggelse af uheld blandt unge bilister. 
Aktiviteterne kommer til udtryk i Drivers Event, som er en blanding af motorsport, opvisning og meget konkrete eksempler på, hvor voldsom en ulykke er og Drivers Club, som er gratis kurser i køreteknik.

På Drivers Event kan de unge blandt andet opleve Danmarks Vildeste Crashtest – en "trafikulykke", hvor en lastbil brager ind i en række biler.
Efter "ulykken" kommer en ambulance og et redningshold med udrykning for at skære de "tilskadekomne" fri. Til sidst parkeres de smadrede biler på forpladsen, hvor tilskuerne kan komme helt tæt på og se de voldsomme og skræmmende skader.

Drivers Event lokker også deltagerne med andre spændende tilbud. Det er fx Street race, drifting og stuntshow. Der er snurreture på glatbane med en bus, og for de unge med kørekort, er der mulighed for en køretur på banen.

Ved siden af aktiviteterne på banen, bliver de unge konfronteret med konsekvenserne af trafikuheld. Trafikambassadører fra Rådet for Sikker Trafik fortæller om deres egne trafikuheld, og der er stande, der viser resultaterne af konkrete trafikuheld, redningskøretøjer, en operationsstue og en rustvogn.

Når forældrene har haft de unge med til Drivers Event, bør de få dem meldt ind i Drivers Club. Klubben giver de unge en teoretisk viden og praktisk oplæring i bedre køreteknikker på et lukket baneanlæg. Og det er helt gratis.

Drivers Event har som overordnet formål at sætte fokus på biler og trafiksikkerhed og samtidig at få meldt unge mennesker ind i Drivers Club.

Senest opdateret

25.01.2017